Zijn we ons bewust van de uitdagingen en belangrijkste toepassingen van kunstmatige intelligentie?

Enige tijd geleden verliet het het spectrum van sciencefiction om ons leven binnen te sluipen en, hoewel het nog in een zeer vroege fase verkeert, wordt het geroepen om een ​​revolutie te leiden die vergelijkbaar is met die van internet.

Kunstmatige intelligentie (AI) is de combinatie van algoritmen die wordt voorgesteld om machines te maken die dezelfde mogelijkheden hebben als mensen. Een technologie die voor ons nog ver weg en mysterieus is, maar die al een paar jaar te allen tijde in ons dagelijks leven aanwezig is.

Praktische toepassingen

AI is aanwezig in de gezichtsherkenning van mobiele telefoons, in virtuele stemassistenten zoals Apple’s Siri, Amazon’s Alexa of Microsoft’s Cortana en is geïntegreerd in onze alledaagse apparaten via bots (afkorting voor robots) of mobiele applicaties , zoals: LyliExternal link, opent in nieuw venster., een personal shopper in digitale versie; ParlaExternal link, opent in een nieuw venster., Ontworpen om ons te helpen bij het leren van talen; EmsExternal link, opent in een nieuw venster, ontworpen om de zware taak om een ​​nieuw appartement te vinden een beetje draaglijker te maken; o GyantExternal link, opent in een nieuw venster., een Facebook virtuele assistent die medische ‘diagnoses’ geeft. Het doel van allemaal: het leven van mensen gemakkelijker maken.

Vooruitgang in AI stimuleert het gebruik van big data al vanwege het vermogen om enorme hoeveelheden gegevens te verwerken en communicatieve, commerciële en zakelijke voordelen te bieden, waardoor het zichzelf positioneert als de essentiële technologie van de komende decennia. Transport, onderwijs, gezondheid, cultuur … geen enkele sector zal zijn charmes weerstaan.

8,803 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.