Wat kunnen we doen met 5G-technologie?

5G-technologie biedt een veelbelovende toekomst voor het internet der dingen. Dit is wat ons te wachten staat.

Een datatransmissiesnelheid die 1000 keer hoger is dan die van het LTE-netwerk? Dit is wat ons te wachten staat met de toekomstige standaard van 5G-technologie voor mobiele telefoons. Deze vijfde generatie zal de technologische basis vormen van de ontwikkelingen van het internet der dingen, met geautomatiseerde voertuigen, huizen verbonden met slimme steden … 5G-technologie zit vol potentieel.

Om te beginnen belooft 5G-technologie tot 100 keer sneller te zijn dan de huidige draadloze systemen. Hoewel de huidige apparaten niet genoeg capaciteit hebben om dit te ondersteunen, moet worden opgemerkt dat deze technologie pas in 2018 zal verschijnen, waarbij Japan, Zuid-Korea en Noord-Amerika waarschijnlijk de eersten zijn die deze 5G-technologie toepassen.

Maar wat kunnen we met 5G-netwerken doen?

Naast het verhogen van de snelheid, bieden 5G-netwerken een lagere latentie, grotere betrouwbaarheid en betere connectiviteit vanaf meer plaatsen; ook een hogere capaciteit, waardoor meer gebruikers en meer apparaten tegelijkertijd kunnen worden aangesloten. De resulterende infrastructuur zal het internet der dingen (internet der dingen) schaalbaar maken, met naar verwachting meer dan 20,8 miljard ‘dingen’ – inclusief gebouwen, auto’s, machines en apparaten – die naar verwachting op het netwerk zullen worden aangesloten voor het moment waarop 5G wereldwijd debuteert in 2020, tegen 4,9 miljard in 2015.

Met het 5G-netwerk kunnen we in minder dan drie seconden een filmpje naar onze smartphone downloaden; onze auto zal automatisch obstakels op de weg kunnen detecteren en navigeren; Artsen zullen op afstand complexe chirurgische ingrepen kunnen uitvoeren met behulp van robots; steden zullen in staat zijn om alomtegenwoordige realtime informatie te verzamelen over verkeer, weer en criminaliteit …

3,491 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.