Waarom zijn we niet blij dat we alles hebben?

Heb je ooit gedacht dat de reden waarom de meesten van ons het zo druk hebben en zoveel activiteiten op dezelfde dag doen, is dat we ons diep van binnen leeg voelen? Heb je je ooit afgevraagd of je echt gelukkig bent?

De existentiële leegte

Er zijn veel redenen die deze existentiële leegte kunnen verklaren. De persoon heeft misschien een moeilijke jeugd gehad en is niet in staat het verleden in het verleden te plaatsen. Of misschien bestaat het probleem in het heden: je hebt momenteel veel zorgen, je voelt je schuldig omdat je verkeerde beslissingen hebt genomen, of je leeft door het advies van anderen te respecteren zonder je eigen beslissingen te nemen.

Moet ik met een psycholoog praten?

Naar een psycholoog gaan moet geen taboe meer zijn. Het is altijd een goed moment om naar de psycholoog te gaan. Een therapeut hoeft niet per se uw leven te veranderen. Het kan een ondersteunende figuur zijn op een specifiek moment of een soort counselor die je helpt om op een minder traumatische en zelfzorg manier vooruit te komen.

Hoe kan ik van het heden genieten zonder zoveel aan het verleden of de toekomst te denken?

Het is niet zo gemakkelijk om ons op het heden te concentreren als we negatieve emoties hebben die ons blokkeren en ons ervan weerhouden vooruit te komen, zoals schuldgevoelens, woede of frustratie door situaties die in het verleden zijn meegemaakt. Daarom is het belangrijk om deze situaties een andere emotionele betekenis te geven die ons ‘kalm’ laat met de huidige situaties, die in de volksmond ‘sluitingsfasen’ wordt genoemd.

Hoe kunnen we optimistischer zijn?

Geluk is besmettelijk en we willen allemaal dichter bij gelukkige mensen komen en weg van degenen die de hele tijd verdrietig zijn. Maar optimistisch zijn is niet altijd gemakkelijk. We moeten proberen de emoties van onze dag te accepteren en ook de negatieve dingen die erin gebeuren. Probeer copingvaardigheden te ontwikkelen bij tegenslagen en focus op het heden en leer leven met de onzekerheid dat er iets mis kan gaan.

10,035 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.