Waarom kun je het verleden niet vergeten?

Het leven kan grafisch worden weergegeven in de vorm van een weg. Het is een reis die we afleggen, soms snel en soms langzaam. Het belangrijkste is om altijd vooruit te kijken maar vooral te genieten van het nu. De geest en intelligentie, evenals wilskracht, zijn een waar geschenk aan de mens.

Redenen waarom we het verleden niet mogen vergeten

De realiteit is dat het onmogelijk is om gisteren te vergeten, juist omdat geheugen inherent is aan het geheugen. In feite veroorzaakt het progressieve geheugenverlies dat optreedt bij sommige ziekten, zoals de ziekte van Alzheimer, een gebrek aan autonomie en onafhankelijkheid. Door het verleden te herinneren, weten we waar we vandaan komen, maar kunnen we ook wijsheid verzamelen in de vorm van ervaring.

Het probleem ontstaat wanneer een herinnering aan gisteren een obsessie wordt, iets dat je ervan weerhoudt om gelukkig en kalm met jezelf te leven. In dat geval krijgt het verleden een buitensporig gewicht op jou en je niveau van innerlijk welzijn, zo erg dat het je ervan weerhoudt om van het heden te genieten. Je verleden kan op een vitaal niveau deuren sluiten als je weigert het zelf te verlaten. Er zijn mensen die de rol van slachtoffer in het leven op zich nemen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer ze zichzelf constant met anderen vergelijken, de prestaties van anderen idealiseren in plaats van zich op zichzelf te concentreren.

Het verleden kan gelukkig niet worden vergeten. Daarom herinneren we ons de gezichten van dierbaren die niet meer bij ons zijn en houden we momenten die echt magisch zijn in ons hart. Wat je moet proberen, is om altijd het positieve in je leven te onthouden en te vermijden dat je te veel recreƫert in een tragische situatie.

1,729 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.