Tips voor reizen met kinderen op basis van hun leeftijd

Als u uw eerste gezinsvakantie voorbereidt, mis deze tips voor reizen met kinderen over de hele wereld dan niet.

Niemand kent uw kinderen beter dan u, en daarom moet u beslissen wanneer u klaar bent om te reizen. Het ideaal is dat ze eraan wennen van baby’s, maar er gebeurt niets als je de eerste maanden of jaren niet hebt durven of niet hebben kunnen doen. Het belangrijkste is om de reis goed voor te bereiden en vooral om er veel van te genieten!

Baby’s van 0 tot 1 jaar

Geloof het of niet, in deze leeftijdsgroep kun je op bijna dezelfde manier reizen als voordat de baby werd geboren. Baby’s brengen immers een groot deel van de dag door met slapen, en aangezien ze nog steeds niet veel lopen of spelen, vervelen ze zich niet als je musea bezoekt of plannen maakt “als je groot bent”. Het enige dat u moet doen, is dat de baby goede hygiënische omstandigheden heeft en zijn eettijden respecteert.

Kinderen 1-2 jaar

Op deze leeftijden beginnen kinderen of staan ​​ze op het punt hun eerste stapjes te zetten. Ze willen alles ontdekken, ze stoppen dingen in hun mond, ze klimmen, ze willen alleen eten en ze hebben alles verloren… dus op reizen moeten we ons er veel meer bewust van zijn. Ze vlekken meer, dus we moeten opnieuw zorgen voor goede hygiënische omstandigheden.

Hoewel ze al lopen, worden ze ook moe, dus we moeten de kar dragen. De gevreesde driftbuien beginnen ook en ze zijn in staat om altijd en overal een show op te zetten. We moeten onszelf wapenen met geduld, maar ook genieten van de vreugde en de nieuwe manier van leven met hen.

Kinderen van 2-5 jaar

Op deze leeftijd zijn ze veel autonomer, zitten ze vol energie en beginnen ze al hun eigen beslissingen te nemen, dus we moeten bij het plannen van activiteiten rekening houden met hun mening. Ze gebruiken de kar nog regelmatig en dat geeft ons troost omdat ze kunnen rusten als ze daar zin in hebben. Ze laten ze ook weten wanneer ze naar de badkamer willen en beginnen met een aantal taken alleen, zoals het wassen van hun handen, waardoor ouders meer tijd hebben.

Bij het plannen van de reis is het belangrijk om groene zones en speeltuinen te vinden waar ze plezier kunnen hebben en kunnen spelen met andere kinderen. Het is ook raadzaam om het culturele aanbod en de wandelpaden of eenvoudige excursies die we met de kinderen kunnen doen te bekijken. Op deze leeftijden vervelen ze zich heel snel, dus we zullen ons best moeten doen en creatief moeten zijn om deze momenten te vermijden.

Kinderen van 6-12 jaar

Een fantastische tijd begint te reizen met onze kinderen. Ze durven met elk plan, ze zitten vol energie en ze waarderen de activiteiten die je doet veel meer, die ze ook zullen kunnen onthouden. Het is belangrijk dat we hen laten deelnemen aan de organisatie van de reis en dat we op hen rekenen bij het plannen ervan. Het is ook een goed idee om een ​​reisdagboek bij te houden. Vanaf de leeftijd van 10 gaan ze echter de pre-adolescentie in en kan het een beetje ingewikkeld worden, aangezien ze hun ruimte en onafhankelijkheid van ouders beginnen op te eisen, een proces dat we als natuurlijk moeten aannemen.

1,276 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.