Telefónica en BBVA verlaten de EuroStoxx 50 na waardeverlies op de beurs als gevolg van het coronavirus

De index omvat de bedrijven met de hoogste kapitalisatie in de eurozone en het is de eerste keer dat beide bedrijven er sinds de oprichting van zijn gestopt. Met zijn vertrek verliest Spanje gewicht op Europees niveau

De dalingen op de aandelenmarkt dit jaar hebben hun tol geëist van Spanje, dat gewicht verliest in Europa nadat twee van de grootste beursgenoteerde bedrijven van het land, Telefónica en BBVA, de EuroStoxx 50 hebben moeten verlaten, de aandelenindex die de 50 bedrijven in de eurozone met de hoogste kapitalisatie. De exit gaat in op 18 september en is het directe gevolg van het waardeverlies dat beide tot dusver dit jaar opstapelen.

De teleco is sinds januari met 45,6% gedevalueerd, waardoor zijn kapitalisatie iets meer dan 17.300 miljoen euro bedraagt, iets meer dan de 16.420 miljoen die de bank onder leiding van Carlos Torres waard is na 47 achter te hebben gelaten. , 8% van je waardering.

Het is de eerste keer dat beide bedrijven de index, waartoe ze behoorden sinds de oprichting, verlaten hebben, zodat nu alleen Inditex, Iberdrola, Banco Santander en Amadeus onder de Spaanse vlag blijven.

Samen met hen zullen Fresenius en Orange ook de EuroStoxx 50 Société Générale verlaten en omgekeerd zullen Pernod Ricard, Kone, Vonovia, Adyen en Prosus zich bij hun respectievelijke vacatures voegen.

De aandelen van het bedrijf dat wordt voorgezeten door José María Álvarez Pallete bedragen ongeveer 3,25 euro in een bijzonder moeilijk jaar voor het bedrijf in de Ibex 35. Schulden zijn een van de belangrijkste nadelen van de waarde voor investeerders, hoewel het bedrijf ondergedompeld is in een specifieke strategie om het te verminderen.

BBVA van haar kant sloot dinsdag af met haar zekerheden op 2,46 euro en wordt vooral getroffen door de coronaviruscrisis en de impact ervan op de algemene banksector. In die zin riep de vice-president van de ECB, Luis de Guindos, gisteren op om “met spoed” fusies tussen entiteiten te ondernemen om de daling van de winstgevendheid van de afgelopen jaren het hoofd te bieden.

1,278 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.