Slaapkamerdecoratie in 9 stappen

Groot of klein, en ongeacht de stijl van decoratie die u kiest, moet uw kamer zo comfortabel en uitnodigend mogelijk zijn. Laten we dus beginnen met de eerste stap om dit te bereiken, namelijk de kleurkeuze voor de kamer.

Kleurkeuze voor kamerdecoratie

De kleurkeuze is essentieel in een slaapkamer. Kies in plaats van voor sterke kleuren te gaan voor neutrale, crèmekleurige of aardse kleuren, in hun zachtere versies. Nadat u de kleur heeft gekozen, moet u beslissen of u deze in een koude of warme toon wilt.

Onthoud de kleurentheorie:

Warme kleuren werken stimulerend.

Terwijl koele kleuren de neiging hebben om rustgevend en ontspannend te zijn.

Pastelkleuren in slaapkamerdecoratie

Zachte tinten blauw, lavendel of groen worden als kalm en sereen beschouwd en kunnen bijdragen aan een goede nachtrust.

Als je kiest voor pastelkleuren voor het decoreren van je kamer, dan is een goed advies dat ik je zou geven om de kleur van de muren te accentueren met donkerhouten meubels en zo te voorkomen dat de slaapkamer er te kinderachtig uitziet.

Neutrale tinten: wit, grijs en beige in de slaapkamer

De neutrale tinten beige, grijs en wit zijn elegant, sereen en uitnodigend. Als je voor neutrale kleuren gaat voor je kamer, heb je wat warmte nodig, dus wees niet bang om te spelen met texturen als linnen, wol en bont (alstublieft nep).

Aardetinten om de kamer te versieren

Aardetinten zoals terracotta zijn warm en dynamisch en roepen de natuur op. En ze hebben het voordeel dat ze heel goed kunnen trouwen met veel andere kleuren.

Kijk niet uit op het plafond van de kamer

Het plafond is de vijfde muur in uw kamer. Zie je als je in bed ligt een leeg en karakterloos oppervlak? Als je er last van hebt, schilder het plafond dan in een iets lichtere versie van de muurkleur. Dit zal helpen om het plafond visueel te verlagen en de ruimte een meer intiem gevoel te geven.

Houd de slaapkamer zo eenvoudig mogelijk

Een slaapkamer moet een ontspannen en uitnodigende uitstraling hebben, welke decoratiestijl je ook kiest. Richt uw kamer alleen in met wat u nodig heeft. Een bed, een nachtkastje of twee, een dressoir en als je genoeg ruimte hebt, een stoel en een bureau. Al het andere is wanorde.

2,522 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.