Deze drone heeft twee robotarmen en kan objecten tot 10 kilo meenemen en vervoeren

Vrachtdragende drones zijn heel gewoon, maar slechts weinigen kunnen het met hun blote handen oppakken.

Drones worden voor steeds meer taken gebruikt, waarvan de meeste verband houden met fotografie, bewaking, sensoren of het vervoeren van vracht die op de oorsprong of bestemming wordt geplaatst. Maar drones worden steeds geavanceerder en ze zijn nodig voor nauwkeurigere taken. Daarom heeft Prodrone DRORIA gemaakt, een drone uitgerust met twee robotarmen om dingen op te rapen.

Het voordeel van deze nieuwe tool is duidelijk: het is niet meer nodig om de drone vanaf een bron op te laden. U kunt naar een bestemming vliegen en overal vracht meenemen. Dit is enorm handig bij reddingswerkzaamheden, transport op gevaarlijke plaatsen, levering van medicijnen of andere voorwerpen.

De handen van deze drone zijn niet alleen ontworpen om dingen vast te pakken. Ze kunnen ook kabels doorknippen en verbinden, hendels bedienen, wielen of sleutels draaien, reddingsvesten in een zwembad gooien, gevaarlijke stoffen oppakken en nog veel meer. Je kunt het in werking zien in deze video:

Prodrone is een doorgewinterd Japans bedrijf dat al lang professionele drones ontwikkelt die worden gebruikt in de bioscoop, landbouwwerkzaamheden, onderzoek, bewaking enz.

De DRORIA vliegrobot is gebaseerd op zijn PD6B-AW transportdrone, met een capaciteit om 20 kilo in een mand te vervoeren. De nieuwe PD6B-AW-ARM-versie bevat twee zelfontwikkelde 5-assige robotarmen, die tot 10 kilo kunnen heffen.

Zoals te zien is in de video, kan de drone dankzij zijn enorme vermogen om stabiel in de lucht te blijven kleine voorwerpen met grote precisie vastgrijpen en zelfs gereedschappen bedienen of op knoppen drukken.

Het moet gezegd worden dat het geen autonome drone is. Hij kan (voorlopig) niet alleen dingen oppakken, hij moet worden bestuurd door een operator die de drone bestuurt en de robotarmen bedient.

DRORIA is een middelgrote drone van 1,4 meter lang en 20 kilo zwaar. Hij haalt een snelheid van 60 km / u en een maximale hoogte van 5.000 meter. De twee batterijen zijn in totaal 32.000 mAh en garanderen een autonomie van 30 minuten.

1,292 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.