China zegt de “diefstal” van TikTok door de VS niet te accepteren

De Chinese autoriteiten hebben deze dinsdag verzekerd dat ze de ‘diefstal’ van een technologiebedrijf als TikTok door de Verenigde Staten niet zullen accepteren en hebben gedreigd wraak te nemen tegen de druk die door Washington wordt uitgeoefend, zodat het bedrijf zo snel mogelijk een verkoopovereenkomst bereikt. over haar activiteiten in het Noord-Amerikaanse land.

In een hoofdartikel in de staatskrant China Daily heeft de regering van de Aziatische reus erop aangedrongen dat de positie van de regering van de Amerikaanse president Donald Trump op ByteDance (het bedrijf dat eigenaar is van TikTok) een simpele “gewapende overval” is.

Hoewel Peking heeft beweerd dat het “voorzichtig” zal zijn bij het opleggen van beperkingen of soortgelijke maatregelen tegen Amerikaanse bedrijven op Chinese bodem, heeft het benadrukt dat er “talloze manieren” zijn om wraak te nemen.

De multinational Microsoft van zijn kant heeft aangegeven ondergedompeld te zijn in gesprekken over de mogelijkheid om onderdelen van TikTok te kopen, nadat Trump ByteDance 45 dagen, tot 15 september, de tijd had gegeven om tot een verkoopovereenkomst te komen. Eerder had de New Yorkse tycoon gedreigd de Chinese app om veiligheidsredenen te verbieden.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei afgelopen weekend dat Washington actie zou kunnen ondernemen tegen TikTok en andere Chinese bedrijven die mogelijk de gegevens van hun gebruikers delen met de regering van het Aziatische land.

1,003 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.